Kada slijedi neki veći događaj, bilo da se radi o krštenju, rođendanu ili vjenčanju, ljudi se često nađu u nedoumici, “Angažirati profesionalnog fotografa ili zamoliti prijatelja da “okine” nekoliko fotografija?” U nastavku vam donosimo 10 konkretnih razloga zašto je uvijek bolje angažirati profesionalnog fotografa kako biste se svojih uspomena uvijek prisjećali s osmjehom.

1. Iskustvo

Profesionalni fotograf već ima iskustva u fotografiranja događaja pa tako i u onom koji je vama potreban fotografirati. Unaprijed zna kako se nositi i kako izbjeći određene situacije. Zna kako doći do željenog ishoda te kako dobiti fotografije kakve tražite.

2. Odnos s ljudima

Profesionalni fotografi nemaju problem u razgovoru s ljudima kada ih je potrebno namjestiti kako bi grupne fotografije izgledale dobro. Zna s djecom te kako ih nasmijati tijekom fotografiranja kako kao konačni proizvod ne bi dobili fotografiju na kojoj djeca plaču a svaka osoba gleda u suprotnom smjeru.

3. Posvećenost

Kada angažirate profesionalnog fotografa za određeni događaj i u određenom vremenu, možete biti sigurni kako će tijekom toga vremena maksimalno posvetiti poslu i fotografiranju bez distrakcija.

4. Usluga

Kako bi klijenti u potpunosti bili zadovoljni, profesionalni fotograf se maksimalno trudi što bolje ih upoznati. Na unaprijed dogovorenom terminu fotograf i klijent se upoznaju te razgovaraju o tome kakve fotografije klijent želi. Fotografi uglavnom imaju unaprijed složene pakete usluga te na temelju toga klijent može odabrati ono što im najbolje odgovara. Fotografiranje cijelog događaja, fotografiranje par sati, mogućnost snimanja i slično.

Irina Nemec, Marko Hanžeković, poslovni portret, poslovna fotografija

5. Dodatne pogodnosti

Profesionalni fotografi u sklopu svojih usluga i paketa uglavnom nude i dodatne pogodnosti koje bi vam mogle koristiti. Mogućnost izrada albuma, zahvalnica, uokvirivanja fotografija ili printanje istih. Budući da sve to radi iskusni profesionalac, možete biti sigurni da ćete dobiti vrhunske fotografije i uspomene kojih ćete se rado prisjećati.

6. Oprema

Kod profesionalnog fotografa možete biti sigurni da je njegova oprema kvalitetna i da se zna njome koristiti. Određena vrsta fotografije i određeni vremenski uvjeti traže i dodatnu opremu. S profesionalnim fotografom možete biti sigurni da ćete i prilikom lošeg osvijetljena imati kvalitetne i oštre fotografije.

virtualna šetnja koprivnica vr 360

7. Software za obradu fotografija

Profesionalni fotografi uglavnom imaju pristup vrhunskim softverima za obradu fotografija koji im pružaju mogućnost manipalacije fotografijama kako bi one bile što bolje. U njima također mogu popraviti razne nepravilnosti na koje nisu mogli utjecati i podići samu kvalitetu fotografije.

8. Isporuka

Većina fotografa će vam reći vrijeme isporuke vaših fotografija. Možete biti sigurni kako ćete fotografije i dobiti u tom određenom razdoblju. Ako vam se neke fotografije posebno svide uvijek se možete ponovno obratiti fotografu oko ispisa fotografija ili izrade albuma.

9. Uspomene koje ćete pamtiti

Često se volimo vraćati bitnim događajima i prisjećati se istih. Koliko je ljepše prisjećati se tih događaja putem prekrasnih fotografija koje imaju mogućnost da taj događaj prepričaju poput priče. Bolja opcija nego da zauvijek ostanete s uspomenama na kojima svaka osoba gleda u drugu stranu, pola osoba niti nemate na fotografijama ili vas fotografije jednostavno ne prikazuju u najboljem izdanju.

10. Suradnja za događaje u budućnosti

Vrlo je često da klijenti nađu fotografa s kojim se povežu i s čijim su uslugama naprosto zadovoljni. Velika je vjerojatnost da ćete tog istog fotografa angažirati da dokumentira i vaše sljedeće događaje jer možete biti sigurni kako će usluga koju ćete dobiti ispuniti vaše želje i očekivanja.