Vaša priča

Fotografiranje  parova (eng. Love Story) često može biti težak zadatak. Prije samog fotografiranja potrebno je upoznati par kojeg ćete fotografirati. To će pomoći samom paru da budu što opušteniji ispred kamere, ali i vama da dobijete željeni rezultat. Potrebno je da ste vi ona “otvorenija” strana koja postavlja pitanja. Voli li par prirodu, aktivan ili pak miran tempo, vole li glazbu ili više preferiraju filmove. Sve te sitnice bitne su u realizaciji samog fotografiranja. Postavljanjem pitanja i zainteresiranošću probijate onaj zid neugodne tišine i par se osjeća ugodnije pored vas. Što je stranci ugodnije, to će i fotografije biti prirodnije.

Nakon što saznamo što par voli i dobijemo sliku o njima možemo prijeći na odabir lokacije. Kako uvijek više preferiramo prirodne fotografije, prema tome i više volimo fotografirati u prirodi. Radi li se o jezeru, šumi, parku, šetnji ulicama ili pak sportskom igralištu, sve ovisi o paru. Uvijek se trudimo da zajedno s parom odaberemo idealnu lokaciju kako bi oni, ali i mi dobili željeni rezultat.

Kada odaberemo lokaciju, bitno je upoznati se s njome prije samog fotografiranja. Vizualizirati gdje bi mogli što i kako, ali i pratiti položaj sunca. S obzirom na to kako fotografiramo u prirodi, bez dodatnih osvjetljenja, položaj sunca igra veliku ulogu u tome kakve će fotografije biti. Kod proučavanja lokacije bitno je truditi se da tijek fotografiranja ide kronološkim sljedom. S početkom, zapletom,  vrhuncem i krajem. Fotografije bi trebale pričati osobnu priču para koji se fotografira.

Fotografiranje

Za fotografiranje parova spremni smo kada znamo što ćemo i kako napraviti. Naravno da jednom kada izađemo na teren s parom, potrebno je mnogo improvizacije, ali najbitnije je da imamo sliku u glavi što želimo dobiti. Mnogima je najteži dio fotografiranja poziranje. I parovima, ali i fotografima koji tek ulaze u taj posao. Kako bi taj proces bio što bezbolniji fotograf uvijek mora biti taj koji predlaže nove poze te govori paru kako da se namjesti. Parovi se vrlo često osjećaju neugodno i ne znaju kud bi s kojim dijelom tijela, ali i ne vide kako to izgleda s vaše strane. Stoga je bitno da je fotograf onaj koji vodi tok priče. S vremenom, dosta parova se i opusti i počne glupirati i raditi svoje poze, što zaista daje novu dimenziju fotografijama, jer su one iskrene, realne i prave. Da bi došlo do toga, par je potrebno opustiti da se osjećaju ugodno jedno s drugim ispred fotoaparata. Što se samih poza tiče, postoji nekoliko klasičnih poza s raznim varijacijama iz kojih se može izvući dosta toga.

Ako Vas je ova priča imalo zainteresirala i ako biste željeli dobiti iskustvo profesionalnog fotografiranja, za detaljnije informacije ili rezervacije termina, kontaktirajte nas!