Kada stignete do vjenčanja, do trenutka obilježavanja jednog od najvažnijih dana u Vašem životu, nema prostora za pogreške. U ovom tekstu možete pročitati savjete kako izbjeći unajmljivanje pogrešnog fotografa za Vaše vjenčanje.

1.Varljiv Portfolio

Svaki fotograf ima drugačije mišljenje o tome kako bi njegov portfolio trebao izgledati i funkcionirati te kako bi fotografije trebale biti prikazane. Prilikom gledanja web stranice fotografa s namjerom da ga bookirate za fotografiranje vjenčanja, pokušavate procijeniti sviđa li Vam se njegov rad i pristaje li njegov stil Vašem velikom danu. Samo kroz pregled portfolia teško je procijeniti je li taj fotograf zaista za Vas.

Što biste trebali napraviti? Prvo, pitajte fotografa je li u mogućnosti pokazati Vam fotografije jednog cijelog vjenčanja. Portfolio je uglavnom selekcija najboljih fotografija, a za Vas je najbolje da vidite fotografije cijelog događaja.

photo adria fotografiranje vjenčanja 6

2.Cijena

Često se na društvenim mrežama može vidjeti kako je mladenka platila fotografa koji je ispao nepouzdan ili bez talenta. Može Vam se posrećiti da uz angažiranje fotografa koji tek počinje i koji ne zna koliko vrijedi, prođete ispod cijene. Prosječne cijene fotografiranja vjenčanja su od 5 000-10 000 kn. Ukoliko je cijena puno niža, moguće je da nešto nije u redu.

photo adria, ceremonija vjencanja, koprivnica

3.Društvene mreže

Ukoliko koristite društvene mreže, provjerite imaju li Facebook stranicu, Instagram profil te ažuriraju li ih redovno. Broj pratitelja nije relevantan, više je verifikacija tko su oni, što rade i je li točno ono što su rekli o sebi. Većina profesionalnih fotografa objavljuje prilikom fotografiranja mali uvid u ceremoniju vjenčanja i svadbu pa možete vidjeti informacije iz prve ruke.

fotografiranje vjencanja photo adria koprivnica

4.Recenzije

Recenzije se vrlo lako mogu lažirati te ih u nekim slučajevima možete i zanemariti. Probajte vidjeti odnose li se na pravo vjenčanje/fotografiranje (i možete li vidjeti fotografije tog vjenčanja). Provjerite broj recenzija. Ukoliko ih je mnogo na Googleu ili Facebooku, to je dobar znak. Generalno, nemojte donositi odluke na temelju par dobrih rečenica u recenzijama.

marko hanzekovic photo adria

5.Ugovor

Ukoliko fotograf nema ugovor, odustanite od njega. Svaki bi ozbiljan fotograf trebao imati spreman ugovor za potpis kod rezervacije termina. Također, pitajte što se desi ukoliko dođe do nepredviđenih situacija. Većina bi trebala biti navedena u ugovoru, ali jedna od njih je imaju li fotografa kao backup ukoliko su spriječeni doći na dan vjenčanja. Pouzdanost kod fotografa vjenčanja je sve. One koji djeluju površno ili neorganizirano biste trebali izbjegavati.

photo adria fotografiranje vjenčanja 2

6.Preporuke

Poznajete li nekoga tko ima odlične fotografije vjenčanja i svadbe? Pitajte ih za kontakt informacije fotografa te mogu li ga preporučiti. Mogućnost razgovora sa starim klijentom fotografa velika je prednost jer Vam mogu dati informacije iz prve ruke. Ako je taj stari klijent osoba kojoj vjerujete, još bolje. Ovo ne treba biti ključno ispred ostalih točaka spomenutih u ovome tekstu, ali može biti dobra početna točka prilikom traženja fotografa.

vjenčanje photo adria, Zadar, Damir Dana

Zaključak

Neke su od ovih metoda neizbježne prilikom odabira fotografa. Što više metoda provedete, to je manja šansa da će Vam se desiti neka katastrofalna situacija gdje se fotograf ne pojavi, ne isporučuje fotografije, isporučuje neadekvatne fotografije…

A ako ražite fotografa za vaše vjenčanje, obratite nam se putem kontakt obrasca ili emaila kako bi provjeriti našu ponudu za fotografiranje vjenčanja.