Mnogi parovi nailaze do problema kada treba izabrati fotografa za vjenčanje. Bilo da je zbog novčane ograničenosti ili pak ne znanja o tome kakvog fotografa traže. U nastavku teksta donosimo vam 5 smjernica pomoću kojih ćete lakše izabrati fotografa, ali i onog koji se najviše uklapa u vaše preferencije.

1. Stil fotografiranja

Svaki fotograf ima svoj stil fotografiranja. Bitno je odrediti što zapravo vi želite od vaših fotografija i što želite da one govore o vama. Želite li klasične fotografije, avanturističke, smiješne, vesele ili mistične. Stil fotografije najbolje je odabrati prema vašim osobnostima, kako bi fotografije najbolje opisivale vas same. Nakon što ste odlučiti kakve fotografije želite, potrebno je istražiti fotografe koji se bave takvim stilom fotografije. Uglavnom fotografi pružaju mogućnost raznih stilova i mogu se u potpunosti prilagoditi vašim željama. Kako bi bili sigurni u to da ćete dobiti ono što zaista želite,istražujte. Posjetite web stranice fotografa i pregledajte njihove radove. Na temelju viđenoga možete odabrati ono što najbolje odogovara vašoj ideji.

photo adria fotografiranje vjenčanja 7

2. Istraživanje

Istražiti ponudu fotografa vrlo je bitno. Istražite fotografe u vašoj okolici i šire te usporedite kvalitetu s cijenom. Dobro se informirajte. Nemojte angažirati odmah prvog fotografa na kojeg naiđete bez da ste se dobro raspitali o drugim mogućnostima koje bi eventualno bolje odgovarale vašim željama.

Photo Adria Vjencanje Split, sunset wedding Šoda

3. Dogovorite razgovor

Nakon što ste odabrali fotografa za kojeg mislite da bi najbolje odgovarao vašim preferencijama, dogovorite razgovor. Tijekom razgovora klijent i fotograf se upoznaju te na temelju toga možete odlučiti može li fotograf ispuniti vaše želje. Također, razgovarajte o ponudi cijena i paketa. Dobro se informirajte, ali i budite jasni oko onoga što očekujete. Neka Vam ne bude neugodno pričati o tome što točno želite. Tako fotograf vam može napraviti ponudu, ali i reći može li on to odraditi ili ne. Najbitnije je da ste vi zadovoljni.

photo adria fotografiranje vjenčanja 4

4. Detalji

Detalji igraju veliku ulogu u fotografijama. Mogu naglasiti neki događaj i stvoriti osjećaj sentimentalnosti.Interesirajte se što sve ulazi u paket. Je li on određen samo fotografijama vas, s kumovima i uzvanicima ili će fotografije sadržavati i bitne detalje koji opisuju vaš događaj, prstenje, buketa, torta, odjeća i slično.

photo adria fotografiranje vjenčanja 3

5. Vjenčanje na posebnim lokacijama

Mnogi parovi imaju želju vjenčanje održati na posebnim lokacijama koje nisu karakteristične za tradicionalna vjenčanja. Ako je to i vaša želja, nije svaki fotograf najbolji za Vas. Neki fotografi ne žele ili nemaju mogućnost putovati za udaljenije lokacije. Raspitajte se o mogućnostima fotografa i onima koji će vašu ideju prihvatiti objeručki.

vjenčanje photo adria, čabraji rakić, Srećko Lucija

 

Za više savjeta i informacija o fotografiranju vjenčanja, dostupnim terminima za fotografiranje ili pitanja nam se možete obratiti putem kontakt obrasca na web stranici.