Poslovna fotografija korisna je bilo da želite vaše poslovanje prenijeti u online svijet ili tražite posao preko interneta, poslovni portreti odličan su alat da se istaknete. U današnje vrijeme gdje dominiraju društvene mreže i gdje se preporuke šire upravo preko istih, jako je bitno da budete prisutni i online. Vaša online prisutnost jednako je važna i kao vaša fizička. To znači da je u online svijetu glavni alat ono vizualno, odnosno fotografija.

Od klasičnih studijskih poslovnih portreta koji prikazuju osobu u profesionalnoj odjeći, ispred pozadine u close-upu ili fotografije do pojasa, razlikujemo i one koji su fotografirani u profesionalnom okruženju.

Maja Stilin Podravka Koprivnica poslovni portret

 

Prednosti  fotografija u poslovnom okruženju

Fotografije u poslovnom okruženju ne prikazuju samo vas, već i reprezentiraju posao kojim se bavite. Djeluju bliskije i ljudima ulijevaju više povjerenja u vaš posao. Odličan su alat da se istaknete i pokažete vaše djelovanje. Poslovne fotografije mogu se izraditi za apsolutno svaku djelatnost. Fitness instruktor, doktor, auto serviser, djelatnik u uredu ili frizer. Jedino što je bitno jest da se fotografiraju u vašem poslovnom okruženju.

auto centar ištvan koprivnica photo adria

 

Profesionalnost fotografa

Posao fotografiranja poslovnih fotografija koje ćete kasnije koristiti uvijek je bolje ostaviti profesionalcu. Fotograf vidi ono što vi ne vidite ili nesvjesno radite. Posjeduje znanje kako da namjesti samu okolinu da ona bude oku privlačna te kako da namjesti vas kao subjekte te na taj način izvuče ono najbolje iz vas. Uz profesionalnog fotografa možete biti sigurni da će vaše fotografije biti kvalitetno odrađene.

silvija piskoric fitness fotografija photo adria

 

Priprema za poslovno fotografiranje

Prije svega, bitno je pripremiti prostor u kojem će se fotografiranje odvijati. S obzirom kako fotograf ima oko za detalje, on će uvijek prostor namjestiti tako da nepotrebni detalji ne odvlače pažnju promatrača. Vaš je zadatak da taj prostor prije samog dolaska fotografa pripremite na način da ga počistite i uklonite sav nered i nepotrebne stvari. Također, fotografiranje planirajte kada znate da nećete imati klijenata. Što se vas samih tiče, nosite odjeću u kojoj i inače obavljate svoj posao, pod uvjetom da ona bude čista, uredna i ispeglana. Primjerice kuta za doktora ili radno odijelo za auto servisera. Što se šminke tiče, manje je uvijek više. Nikako ne pretjerujte. I za sam kraj, bitno je opustiti se, ako vaša djelatnost uključuje i nužan rad s klijentima, možete pozvati i bliskog prijatelja koji će vam poslužiti kao model.

 

Ako vas je poslovna fotografija zainteresirala, za bilo kakva pitanja ili smjernice. Slobodno nam se obratite!