Obiteljske fotografije posebna su vrsta uspomena kojima se uvijek rado vraćamo. Pogledom na obiteljske fotografije lijepo je vidjeti kako obitelj djeluje kao cjelina Odabir odjeće i boje igra veliku ulogu u fotografiji. U nastavku vam donosimo neke smjernice kako se obući za obiteljsko fotografiranje.

Ugodnost prije svega

Najbitnije je da se u odjeći koju nosite osjećate ugodno. To se ponajviše odnosi na djecu. Roditelji često djecu oblače u odjeću koju oni smatraju lijepom no djeca se u tome ne osjećaju ugodno. Tada djeca neće ni moći uživati u fotografiranju jer će se osjećati natjeranima na njega. Pokušajte naći kompromis oko odabira odjeće i neka vam na prvom mjestu bude da je odabir ono u čemu se svi osjećaju ugodno.

Prema mjestu fotografiranja

Dobro je odabrati odjeću na temelju lokacije na kojoj se fotografira. Bitno je da fotografije djeluju prirodno, pa ako se fotografira u prirodi, recimo šumi ili jezeru, a vi i vaša obitelj ste obučeni kao da izlazite na večeru u fotografijama će to djelovati neskladno. U svakom slučaju, posavjetujte se s fotografom i on će vam najbolje reći.

Jednostavne boje

Kod nedoumice kakvu odjeću obući. Pokušajte izbjeći jarke boje i različite uzorke na odjeći. Takve stvari na fotografijama previše odvlače pažnju. Vodite se jednostavnošću i svijetlim i pastelnim bojama koje ne upadaju previše u oko. Bijela, svijetlosmeđa, svijetloplava su odličan izbor!

Obuća

Obuću je isto tako bitno prilagoditi lokaciji fotografiranja. Ako se fotografira na plaži najbolje bi bilo da budete bosi, ako se fotografira u šumi lagane tenisice ili cipele odličan su izbor. Nemojte pretjerivati prilikom izbora obuće, kao što smo rekli, najbitnije da se osjećate ugodno i da odjeća bude primjerena kako bi fotografije izgledale što prirodnije.

Individualnost

Lijepo je vidjeti kako se obitelj uskladila u odjeći. Slični tonovi daju sklad na fotografiji, ali to ne znači da biste svi trebali isto izgledati. Dopustite da svako odabere odjeću koju želi, ali držite se osnovnih pravila svijetlih boja i udobnosti.