Internet, broj jedan u oglašavanju

Sa sve većom digitalizacijom Internet je postao broj jedan u oglašavanju. Sve manje na neki proizvod ili djelatnost nailazimo preko novinskih oglasa ili kataloga, a sve više putem sponzoriranih oglasa na internetu. Ono što potencijalni kupac prvo primijeti kod oglasa je vizualni sadržaj, tek onda tekst, cijenu i sl. Potrebno je da taj vizualni sadržaj bude autentičan i drugačiji od konkurencije kako bi oko promatrača ostalo na njemu. Video oglašavanje postaje sve moćniji alat u oglašavanju jer za razliku od fotografije, zaokuplja više osjetila i omogućuje veću povezanost sa sadržajem. Uglavnom se radi o kratkim i dinamičnim video zapisima koji svojim sadržajem stvaraju uzbuđenje i zainteresiranost da se više istraži o određenom proizvodu. Kako klasični prodavači prodaju proizvod u trgovinama, tako video prodaje proizvod na internetu. 

Statistika koja potvrđuje važnost videa

Što se statistika tiče, godina 2017. proglašena je godinom videa. YouTube ima više od milijardu korisnika, a taj broj svake godine još i danas raste, više od 74% ukupnog web prometa odnosi se na video. Količina video materijala koji je mjesečno postavljen na Internet odgovara količini onog na televiziji u zadnja tri desetljeća. 78% ljudi gleda videozapise online svaki dan, 500 milijuna gleda taj sadržaj na Facebooku, dok čak 82% Twitter korisnika pregledava video sadržaje. Što se videa u poslovanju tiče, 93% tvrtki koristi video u marketinške svrhe, a one koje ga koriste u svojoj komunikaciji ostvaruju ciljani prihod od 50% brže nego ostali.
Video može pomoći kod SEO aktivnosti. Google daje prednost upravo video sadržajima i visoko ih rangira na tražilici prilikom pretraživanja određenih ključnih riječi.

Naše usluge

Ako tražite način na koji možete pospješiti vaše poslovanje, video je odličan alat za reklamiranje. Video se može reproducirati na vašoj web stranici i društvenim mrežama. S time možete doći do većeg broja publike koja na drugačiji način ne bi ni čula za vaš proizvod. Naš Tim sa profesionalnom opremom i znanjem pruža upravo takve usluge. Kratki video sadržaji koji na zanimljiv način predstavljaju ciljani proizvod. Za više informacija oko usluga, slobodno nas kontaktirajte.