Angažiranje profesionalnog fotografa može se isprva čini kao veliki trošak kojeg mnogi smatraju luksuzom. U današnje vrijeme kada svaki smartphone ima solidnu kameru, opcija angažiranja profesionalnog fotografa čini se pomalo nepotrebnom. Ono o čemu ljudi ne razmišljaju kako samo kamera nije dovoljna da se stvore prekrasne uspomene koje ćete pokazivati i svojim unucima. U nastavku pročitajte neke od razloga zašto ipak profesionalni fotografi imaju prednost pred kamerama smartphonea.

 

Uspomene

Naše se obitelji konstantno mijenjaju, ponekad i toliko brzo da ne stignemo ni primijetiti. Stil, frizura, kako djeca odrastaju i mijenjaju se, sve su to stvari kojih se rado prisjećamo, kakav je tko bio. Profesionalni fotograf obraća pažnju na takve stvari i stvara uspomene ne samo za vas, već i za djecu vaše djece. To nisu samo fotografije snimljene u trenutku, to su fotografije koje opisuju vas kao obitelj kakva ste bili ili jeste. Uz uspomene, stvarate i iskustvo kojeg ćete se uvijek iznova prisjećati s osmjehom na licu.

obitelj obiteljski fotograf koprivnica

 

Vrijeme je i da ste i vi na fotografijama!

Svaka obitelj ima dežurnog fotografa koji prati sve događaje. Bilo da je to mama ili tata, ali jedno na fotografijama uvijek fali! To je negativna strana fotografija snimanih mobitelom. Na njima gotovo nikada nećete biti svi zajedno. Takve fotografije lijepe su da se prisjetimo trenutaka sa svojom obitelji, ali to nisu fotografije koje ćete uokviriti iznad kauča u dnevnoj sobi, iz jednog razloga, netko uvijek fali. S profesionalnim fotografom to nikada neće biti problem. Ne samo da ćete imati fotografije gdje ste svi zajedno, već će te imati i posebno fotografije na kojima su samo djeca ili na kojima ste samo vi sa supružnikom. Zaista širok izbor za svačiji ukus.

 

Profesionalni fotografi imaju iskustva u radu s obiteljima

Često se desi da djeca prilikom fotografiranja ne surađuju. Često se, vjerujem, desilo i vama da na sve načine pokušavate nasmijati dijete kako bi ga poslikali, no ono uvijek gleda u stranu ili je nezainteresirano. Profesionalni fotografi u svojoj su karijeri fotografirali  već nebrojen broj obitelji. Susreli su se s raznim situacijama i već znaju kako reagirati i kako se postaviti, ne samo prema djeci, već prema cijeloj obitelji. Uz profesionalnog fotografa možete biti sigurni da ćete završiti sa fotografijama na kojima cijela obitelj izgleda dobro, te ćete se na samom kraju i iznenaditi koliko ste zapravo dobro ispali na fotografijama.

Najbolja oprema i obrada fotografije

Možete i sami zaključiti kako profesionalni fotografi s profesionalnim kamera zasigurno mogu postići bolje rezultate od jednog smartphonea. Ne samo da znaju kako namjestiti obitelj i kako čekati trenutak smijeha i igre, već znaju pod kojim kutom  fotografirati prilikom različitih osvjetljenja. Sve te stvari utječu na to da sama fotografija bude dobra. Ono što većina ne radi, a s profesionalnim fotografima možete sigurni da ćete to dobiti, jest i obrada fotografija. Obradom se mogu ispraviti sitne nepravilnosti, ali i pojačati boje i dodati posebni efekti koji neće naštetiti kvaliteti fotografije, niti će izgledati kao tipični instagram filteri, već će pružiti WOW efekt i doprinijeti samom izgledu prirodne fotografije.

 

Ukoliko smo vas ovim člankom zainteresirali na obiteljsko fotografiranje i dobili ste želju da i sami isprobate, detaljnije o obiteljskom foto sessionu ili mini sessionu pročitajte u našoj sljedećoj objavi.