ŠTO JE PANORAMA 360º?

Virtualna šetnja/panorama 360º je multimedijalna tehnologija kojom se gledateljima virtualno omogućava trodimenzionalno računalno kretanje snimljenim otvorenim ili zatvorenim prostorima u svim smjetovima. Pruža stvaran doživljaj “reality pleasure" prezentirane destinacije i/ili sadržaja.

PROCES IZRADE

Sastoji se od fotografiranja unaprijed pripremljenog objekta. Potrebno je odlučiti od koliko će se fotografija sastojati panorama da bi se dobio željeni proizod. Pomicanjem kamere fotografira se određeni broj fotografija u kojima se zahvaća cijela prostorija. Nakon fotografiranja fotografije se obrađuju u određenim softwerima, bilo da se radi samo o jednoj panorami ili pak virtualnoj šetnji koja se sastoji od dvije ili više panorama.

VAŽNOST

Tehnologija virtualnih šetnja uvelike pospješuje poslovanja jer klijentima unaprijed pruža uvid u mjesto na koje odlaze. Samim time, poslodavac klijente može privući sovjim sadržajem bez da su oni u trenutku odluke na tom mjestu.

KORISNICI

Djelatnosti u kojima se najviše koristi su turizam i ugostiteljstvo kako bi gosti mogli dobiti što bolji dojam mjesta na koje odlaze i vidjeti ga bez da su tamo. Tako se može izraditi virtualna šetnja plaža, klubova, hotela, privatnih apartmana, restorana, bareva, cijelih resorta i slično.

ISPORUKA

Nakon što je panorama ili  virtualna šetnja gotova ona se isporučuje klijentu, te je on može objaviti na svim svojim web lokacijama ili društvenim mrežama te tako pouspješiti svoje poslovanje.

Primjer virtualne šetnje: Apartmani Wild Wind (Full screen) – Ražanac

Primjer virtualne šetnje: Studio apartman Sendy (Full Screen) – Zadar Old town